Nyheter

På ÖNFK:s fjällprov på Dundret 3/9/2023 premierades Giddesdotters B Ebba med en 1 ÖKL med VP

Därmed blev Giddesdotters B Ebba ny Svensk Jaktchampion*

1 ÖKL med VP
Giddesdotters B Ebba
Ägare: Susanna Gidlund
Domare och skytt: Edgar Hendriksen

Uppfödare: Giddesdotters kennel - Sofie Gidlund, Kiruna
e. Hadselöya's Boss
u. Md's Sn Penny

*I väntan på bekräftelse från SKK.

 

Här följer ägaren Kicki Gidlunds egna ord om Ebba:

När Ebba fick 3 SKL CK på skogs SM kval i Arvidsjaur 31 augusti med Anders så var hon ett viltpris ifrån att bli svensk jaktchampion. Vi bestämde då att starta henne i öppenklass i stället för segrarklass på Dundret den 2 september. Väl där blev en lång och spännande dag för mig med att föra Ebba.

Vi vet att hon söker bra och är en viltfinnare, och redan efter första släpp hade hon 2 fågelarbeten med resning. Det blev dock bomskott från skytten och då tänkte jag att det var nog vår chans till viltpris idag. Men Edgar Hendriksen som var domare var positiv och sa ”Dagen är lång, nog ska jag fälle en fågel till Ebba”.

I andra släpp så ställer sig Ebba igen. Partner kommer in i området utan att se Ebba och en stor ripkull går upp utom jaktbart håll. SUCK, tänkte jag. I tredje släpp så stöter Ebba en ripa med respekt. Hoff det ville sig inte nu heller, där hade vi en chans tänker jag.

Men så helt i slutet på fjärde släpp finner vi Ebba och partner i samstånd, ripkull går upp innan vi hinner ge resningsorder. Det skjuts och en ripa faller i backen. Ebba är lugn och apporterar korrekt. Jippie, lyckan är total!!
Jag är så himla glad och tacksam över att det var jag själv som förde henne just denna dag, denna dag som skulle resultera i att vår fina Ebba blev svensk jaktchampion. Min första men förhoppningsvis inte sista ☺️

Vi syns senare på prov alla/Kicki