Nyheter

SISK huvudprov 2022 var i år ett samarrangemang mellan SISK och ÖFK på Öland 25-27 mars.

Det kan summmeras i solens tecken och det är ju precis som det ska vara när man är på Öland. Provet hölls över tre dagar med totalt 7 partier och det var gott om rapphönspar och även en del fasan i markerna. Förläggning på Station Linné med Annika i spetsen visade sig vara ett lyckokast som vi gärna återkommer till.

Se bildgalleri längst ner ⬇️

SISK höll sina fyra partier, två blandpartier på fredagen med Per Ahlquist som markvärd i Södra Sandby och Norra Möckleby och SISK segrarklass avgjordes med Nils-Erik Nilsson som markvärd i Stenåsa, Brunnebyar och Runsbäck med omkringliggande byar. Superfina marker som alla höll bra med fågel.

Pristagare blandparti på fredagen
Domare: Camilla Paradis
IRST Ripfinnarens Astrid med ägare/förare Claes Lindquist 1 ÖKL och bästa öppen klass hund.
IRST Bird Hunters Choice Saffran med ägare/förare Jonathan Fexgård 3 ÖKL
ESH Hagalidens My Sweet Lord med ägare/förare Charlotta Sundqvist 3 ÖKL



Domare i det andra blandpartiet var Erik Larsson. När dagen summerades hade även detta parti haft gott om fågel men tyvärr var dessa inte samarbetsvilliga och vi fick inga premier utdelade. Fredag eftermiddag/kväll hölls SISKs huvudutställning med domare Nils-Erik Nilsson och Tomas Wiklund vid pennan. Den här kvällen var domaren på sitt bästa humör och gav fina och väl förtjänta premier, se mer info >>> här


Lördag morgon var aningen kylslagen men solen värmde oss gott efter en stud. Domare för dagen var Andras Talpai och Daniel Gustavsson som dömde var sitt parti om 10 hundar.

Placeringar i Daniels SKL-parti
1 SKL med CERT och CACIT - IRST Janås Jet med ägare/förare Camilla Paradis och vinnare av Rosspokalen
2 SKL med CK - PH Top Point Purdey med ägare/förare Alexander Bennergård
3 SKL med CK - EST Stina med ägare/förare Alexander Bennergård



Placeringar i Andras SKL-parti
1 SKL - IRSH Grizzly med ägare/förare Ylva Lannge
2 SKL - EST Hagalidens Carmenzita med ägare/förare Kjell Gustavsson



Lördag kväll bjöd på traditionsenlig festmiddag med prisutdelning, tal, sång i en härlig stämning och avslutning för SISK's huvudprov 2022.

SISK tackar ödmjukast ÖFK och dess tävlingsledning med Claes och Maria i spetsen, alla domare som gav deltagarna möjlighet att få visa upp sina hundar på bästa och mesta sätt. Men vad vore ett jaktprov utan jaktmarker och ett speciellt stort tack till Per och Nisse - ni är fantastiska och det finns inte ord för vår tacksamhet för ert engagemang. Tack alla - ingen nämnd ingen glömd!

Tävlingsledare och ordförande SISK Camilla Paradis

Ett stort TACK till vår huvudsponsor!