Nyheter

På SISK's hemsida kan uppfödare annonsera om planerade eller födda valpkullar.

Den önskade informationen som ska publiceras skickas in till SISK's avelsråd för godkännande.

Avelsråd och valpförmedlare för irländsk röd setter är Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Avelsråd för irländsk röd och vit setter är Anna Corine och Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Nu vill vi även informera om  Svenska Kennelklubbens webbplats Köpahund

Svenska Irländsk Setterklubben's uppfödare kan sedan ett tag även använda sig av Svenska Kennelklubbens webbplats Köpahund.
Som uppfödare anmälar man sig själv direkt på webbplatsen Köpahund

Svenska Kennelklubbens webbplats Köpahund är en annonsplats för rashundvalpar och omplaceringar. Här kan du också skriva ut de avtal du behöver.  
På Köpahund kan du annonser hundar som är registrerade i SKK och som du är registrerad ägare på (detta gäller äldre hundar). Det finns dock några undantag.

SKKs villkor och krav
Kullar som strider mot SKKs registreringsregler och/eller SKKs grundregler hänvisas inte. Inte heller kullar från uppfödare som fått hänvisningsstopp.
Det finns också ett antal diagnoser som medför att kullen inte får hänvisning via Köpahund. Några av dessa diagnoser är föremål för hälsoprogram i en eller flera raser, andra är det inte. Någon fullständig lista över sådana diagnoser kan tyvärr inte publiceras i dagsläget då grad eller utbredning samt andra faktorer kan inverka på om diagnosen anses som allvarlig i det enskilda fallet. De avelsrekommendationer som finns publicerade på skk.se kan dock utgöra en vägledning.

Om något av de tilltänkta föräldradjuren till en kull har en registrerad diagnos och du är osäker på om diagnosen kan leda till att kullen inte hänvisas är du välkommen att kontakta SKK på telefon 08-795 33 55, alla vardagar mellan kl. 13-15 eller e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för mer information.

Läs mer på Köpahund hur du loggar in med bankID och lägger upp annonser och skriver ut avtal.