tisdag, 23 augusti 2022 09:20

Kennel Janås väntar valpar i augusti!

DKCH Norrsetter SA Cooper och Janås Jet DKCH Norrsetter SA Cooper och Janås Jet Foto: Heidi Nørgaard Jensen och Camilla Paradis

Kennel Janås väntar valpar i augusti!

E: DKCH Norrsetter SA Cooper Dk11969/2017 (e: DK07568/2007 Settermosen Apollo u: DK UCH INT JCH Bjerkaasen's BS-Siff)

U: J Janås Jet SE43217/2016 (e: GB FTCH IE FTCH Ballydavid Airforce u: SE JCH SE UCH 
Red Garlic's Red Hot Cappuccino)

COOPER är en otroligt flott hane och har en utstrålning som en hane ska ha samt en mörk fin päls. Han jagar i en utmärkt stil och alltid med huvudet över rygglinjen i en härlig action och långsträckt galopp.  Cooper har ett naturligt söksupplägg och jagar i stora breda slag och är följsam. En av hans starkaste egenskaper är hans viltfinnarförmåga och fågelhantering vilken är cool i fågel och precis i resning. Utöver detta berättar Heidi att Cooper har ett otroligt fint temperament, lätt lärd och vill alltid samarbeta med henne. Han kommer från en stark tiklinje, hans mor Siff har bl.a. vunnit Danskt mästerskap 2ggr och varit bästa Irländare i Danmark 2ggr samt gett otalet fina och högt meriterade avkommor.
Cooper har flertalet 1 UK, 1 AK och placeringar i VK både i Danmark och internationellt samt är utställningschampion.

JET är en tik som jag själv fött upp och hon är efter Irländska linjer, Airforce blev bla Int jaktchampion innan han var 24 månade. Jet har själv 1 ukl och var i final i Sv Derby, 1 ÖKL på fält och skog samt har 3st 1 SKL m Cert och en CACIT titel och blivit bästa hund i SFK-mästerskap 2 år. Hon är även en vacker tik med mörk fin päls och har Excellent m CK på utställning. Jet har ett naturligt vindbruk och revieringen bara finns där oavsett om det är på fjäll eller fält. Hon går i en utmärkt fart och stil och är en outtröttlig jägare som alltid hittar fågel och rapporterar om det behövs.

Jag hoppas att denna parning ger hundar med stor jaktlust samt en väl tilltalande fart och stil, lätt dresserade hundar som visar tidig mognad och har en bra av och på knapp både på jakten och i hemmet. Jag tror på att avla på starka tiklinjer och både Cooper och Jet har detta gemensamt bakom sig i sina linjer. Utöver det har båda starka HD linjer bakom sig och har bara gett HD fria avkommor.
Båda hundarna är HD fria, CLAD fria och fria från kända ärftliga sjukdomar
Valparna säljes enligt SKK regler och kan levereras i norra Sverige och troligen till Oslo området.

För mer info är du välkommen att ringa +46706845729
eller skicka ett mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Med vänlig hälsning

Camilla Paradis

Se valpannonsen på följande länk: VALPANNONS

­