söndag, 14 januari 2018 12:31

Prof.Dog - ny SISK-sponsor

Prof.Dog ny sponsor för  Svenska Irländsk Setterklubben Prof.Dog ny sponsor för Svenska Irländsk Setterklubben Foto: Grafiska Huset i Funäsdalen AB

Till medlemmarna i Svenska Irländsk Setterklubben

Det är med glädje vi påbörjat vårt sponsorskap för SISK.

PROF.DOG är ett Super Premium Foder särskilt utvecklat för jakthundar och andra arbetande hundar.

Det är vår uppfattning att jakthundklubbarna står för god hundhållning och avel, samt verkar för god viltvård. Sådan verksamhet vill vi stödja

Du som medlem skall också dra direkt nytta av vårt sponsorskap. Vi erbjuder därför SISKs medlemmar rabatt. SISK rabattbrev - pdf.

Sortiment
PROF.DOG
tillhandahåller åtta olika foder. Alla anpassade till hundarnas varierande behov utifrån aktivitetsnivå, ålder och hälsa. Gemensamt för alla fodersorterna är: Högt innehåll av riktigt kött och därmed hög smältbarhet – vilket kan avläsas i höga energivärden.
PROF.DOG ARCTIC, är vårt ”skarpaste” foder. Det innehåller 34% protein, 30% fett och ger 5600 Kcal/kg foder. Såvitt vi vet finns inget annat foder på marknaden som har så högt energivärde. För fågelhundar som ”går hårt”, drivande hundar och naturligtvis draghundar är detta ett utmärkt foder.
PROF.DOG PERFORMANCE är också ett arbetsfoder. Det innehåller 31% protein, 22% fett och 5050 Kcal/kg foder.
PROF.DOG GRAIN FREE, vårt spannmålsfria foder säljer bättre än vad vi förväntade vid dess introduktion. Med 28% protein, 14% fett och 4550 Kcal/kg foder är det ett också ett lämpligt foder till en arbetande hund. Vad vi dock verkligen gläder oss till, är de rapporter vi får om att hundar med klåda och dålig päls blivit fria från de problemen då man övergått till GRAIN FREE.
PROF.DOG ADULT är det vi kallar vårt vardagsfoder. Passar fint under lågsäsong och till hundar som inte arbetar allt för hårt. 26% protein, 12% fett och 4450 Kcal/kg foder gör det till ett passande foder till de flesta jakthundar, som kanske bara jagar någon eller några dagar i veckan

Om våra övriga sorter: PROF.DOG LAMB & RICE, PROF.DOG BONE & JOINT, PROF.DOG PUPPY och PROF.DOG LIGHT hänvisas till vår broschyr och hemsida www.beastfoder.se

Hur kan Prof.Dog ha så höga energivärden?
Det är verkligen inget trolleri. Hundar upptar som bekant det mesta av sin energi genom det fett som finns i fodret. Men det betyder inte att två foder med identiskt fettinnehåll, räknat i procent, har samma energivärde. Ju större andel animaliskt fett i fodret dess då högre energivärde.

Alla PROF.DOG foder har ett högt köttinnehåll – lever, lunga, hjärta, andra inälvor och det som brukar kallas putskött – det är därför energivärdet blir högt.

Råvarukostnaden blir naturligtvis högre när man använder mycket kött, men priset för en daglig giva till hunden behöver inte bli dyrare för det – det går ju inte åt lika mycket foder! Tänk på det. Tycker man att hunden bajsar mycket, har man säkert utfodrat för mycket. De som går över till PROF.DOG och ger samma fodermängd som med sitt tidigare foder kommer uppleva att hunden oftare ”kröker rygg” och dessutom fort lägger på hullet! Att anpassa fodermängden till lämplig nivå är därför viktigt. Det är hundens hull som är avgörande! Sunt förnuft och ”Good dogmanship” är som alltid att rekommendera!

Du är självklart alltid välkommen att ringa Jonas Kjellberg för mer info, beställning eller ”hundsnack” på 0760-444 577.

­