fredag, 21 Maj 2021 11:36

Årets Unghund 2020 – Giddesdotters B Ebba

Årets Unghund – Giddesdotters B Ebba Årets Unghund – Giddesdotters B Ebba Susanna Gidlund

Giddesdotters B Ebba har under 2020 levererat helt fantastiska resultat med 2 x 1:a Pris, varav ett med hederspris och 2 x 2:a Pris fördelat på både vår- och höstprov.

Ebba har även tagit en 3 UK i Norge - 9 månader gammal.

Stort grattis till Susanna och hennes Ebba.
Här följer ägaren Susanna Gidlunds egna ord om Giddesdotters B Ebba:

Valet om att ta en irländsk setter kom efter att ha jagat med MD’s SN Penny som är en enormt duktig jakthund med utmärkt mentalitet. När Sofie skulle para Penny med Mikael Kerttus Hadselöya’s Boss så var valet enkelt. Vi skulle ha en tik och vi fick då Giddesdotters B Ebba.

Ebba är en hund som mognade väldigt tidigt. Hon började stå för ripa när hon var väldigt ung och vi kunde tidigt fälla fågel för henne.  Hon är en väldigt lättlärd och enkel hund som alltid vill göra rätt. Med en otrolig viltfinnarförmåga tar hon tillvara på sina chanser väl vilket gör att jaktdagarna med henne blir fantastiska. Hemma är hon dessutom en av den lugnaste hunden vi någonsin haft.

År 2020 har Ebba presterar bra i unghundsklass och fått flertalet premier, 1x3uk, 2x2ukl, 1x1ukl, och 1x1ukl hp, varav den första premien fick hon i Norge precis 9 månader gammal. Förutom att bli årets unghund i SISK, blev hon även årets unghund i ÖNFK samt årets bästa unghund i KJF’s hund och förarpokal.

Under våren 2021 startade vi i stället i öppenklass trots att hon fortsatt var unghund vilket också blev lyckat. På fyra starter fick hon fyra premier med tre olika personer som förare, det bevisar vilken enkel och lättjagad hund hon faktiskt är. Hennes premier i vår är 1ukl, 2x2ökl och 1ökl. Vi är så stolta och glada över vår Ebba!

/Susanna Gidlund

Tidigare pristagare
2019 Ballydavids Macha /Camilla Paradis
2018 Bijan’s Diamond / Amir Saidizand
2017 Ljungviddens Hailey / Gunilla Hansson
2016 Norrlands Guidens Mammut / Nicklas Sundberg

2015 Den Röde Jägaren Ice Queen / Markku Mikkola

2014 Yggdrasil Deci / Gunilla Hansson
2013 Remkilens Qwiss / Amir Saidizand

2012 Den Röde Jägaren Mettså / Ulla Mikkola

2011 Rastorps Fuxola / Mayvor Jonsson
2010 Hadselöyas Bella Donna / Robert Ahlander
2009 Red Garlics Juici Fruit / Agneta Andersson

­