måndag, 23 mars 2020 10:03

Fina premier för Norrlands Guidens hundar

Vegard Davidsen med Papput 1 ÖKL och Tass 2 ÖKL Vegard Davidsen med Papput 1 ÖKL och Tass 2 ÖKL

Norrlands Guidens Papput gick sitt första prov i öppen klass onsdag 18/3 2020 i Gräftåvallen.

Papput är en lätt hund att gilla. Han visar upp en enorm arbetsmoral och fysisk kapacitet trots så ung ålder. Papput har fortfarande månader kvar i unghundsklass, men har trots det radat upp ett antal fina prestationer. Han tillhör Norrlandsguidens Mammuts första kull och Erin Vom Kappellenpfads sista.
Papput skötte i Gräftåvallens lynniga vind sina chanser på ett bra sätt. Han höll huvudet kallt när fjällripskullen sprang retsamt framför honom och väntade in husse som kom försiktigt rusande över stenarna.
Papput fick till slut resa en stor ripkull och var helt lugn i flog och skott. Apporten sköttes med glädjesprutt.
I sista släpp fick Papput visa upp ett systematisk medvindssök och fick med det också sin 1:a ÖKL av dagens domare Kerstin Frändegård. Stort tack för det! Nu blir det spännande att se hur det går i segerklass.
 
Norrlandsguidens Tass fick samtidigt en fin 2:a ÖKL.
Tass visar sig åter igen som en stabil fågelfinnare. Han gick som vanligt stort och hårt i stundtals hård vind. Gick tyvärr något stort och hittar en kull såpass långt fram i marken att han får en 2ökl.
 
- Niklas Sundberg tog tidigt en 1:a UKL med systern Peacemaker och förde både Peacemaker och Papput till respektive 1:a ÖKL och 1:a UKL HP på samma prov under hösten. 
- Frode Dösvik förde brodern Papageno till 1:a UKL i Norge och tog 11/3 ett 1:a ÖKL på prov i Mittådalen. Det också i sin debut i ökl lik sin mamma och nu sin bror Papput.
- Allé tre hundarna deltog i Norska Unghunds-Derby 2019 i ung ålder, och Papput och Papageno tog sig trots rekord i antal deltagare, till final.

/ Vegard Davidsen


Frode Dösvik med Papageno


Papput i Derbyfinal - 16 månader gammal


Niklas Sundberg med Peacemaker 1 ÖKL och Papput 1 UKL HP
 

­