tisdag, 22 oktober 2019 13:21

Ny Svensk Jaktchampion

Markku Mikkola med sin jaktshampion Den Röde Jägaren Ice Queen Markku Mikkola med sin jaktshampion Den Röde Jägaren Ice Queen

Den Röde Jägaren Ice Queen fick 1 ÖKL och VP i går vid det riktigt vintriga provet i Dundret under helgen.

Här kan ni läsa Markku Mikkolas egna ord om den lyckliga dagen.

"Vid första fågelarbetet missade skytten och Ice fick apportera en kall ripa, men vid nästa släpp hittade Ice nya fåglar och is-kall som hon är vid fågelarbeten fick skytten till det och ripan föll mycket nära henne, Ice dock helt lugn vid situationen och apporterade den fällda ripan korrekt på kommando.
Därmed är Ice Queen nu Svensk Jaktchampion med VP + 3st SKL vinster med CERT och ett CACIT.

Även Ice Queens dotter Chelsea, 16 mån. gammal, gjorde det mycket bra och premierade sig både lördag och söndag med 2*2 ukl. Grattis Samuel Fjällborg, du har en riktigt bra viltfinnare.

Det var en tuff helg eftersom det överraskande tidigt kommit massor med snö och jag hade inga skidor med mig, tungt att pulsa och svårt att följa hunden och partiet. 
På söndag fick jag låna Samuels skidor efter att Chelsea var färdigbedömd, då gick det betydligt lättare och utan dem hade jag sannolikt inte kunnat jobba tillsammans med Ice under provet och lyckats med detta.

Stort tack till ÖNFK och provledningen för ett väl genomfört prov och försök att hitta skidor och pjäxor till oss som rest långt och inte hade några skidor med oss. Nu var mina fötter lite för stora men det löste sig till slut.


Vintern kom överraskande tidigt på Dundret i år.

Samuel och Chelsea

­