onsdag, 09 oktober 2019 12:55

JAKTEN EFTER VP - Ny svensk Jaktchampion

Heggelifjellets Messi med Kjell Bygdeståhl Heggelifjellets Messi med Kjell Bygdeståhl

Heggelifjellets Messi med Kjell Bygdeståhl erövrade 1 ÖKL med VP i Bruksvallarna den 6/10 och blev därmed ny svensk jaktchampion.

Här följer vinnarens egna ord om helgen. Stort grattis Kjell och Messi!

DÄR SATT DEN MESSI!

Du vår allra bästaste jaktkamrat som du levererat genom åren. Först och främst under alla våra fina jaktdagar på fjället men också med fina resultat på de jaktprov vi gått.

Bara i segrarklass har det blivit 23 starter med 8 premieringar, 2 st CK, 1 Cert med reserv Cacit samt 3 st starter i SM.
Den svåraste nöten att knäcka för ett jaktchampionat blev till slut att få en fälld fågel och ett VP. Dels beroende på att flertalet av proven legat i vinter/vår säsong men också att det varit ont om fågel vid ett par tillfällen.
Vi bestämde oss dock för att ge provet i Bruksvallarna 5 – 6 okt en chans att fylla den sista pusselbiten.
Lördag morgon – 6 gr, lite grått, tungt före och start i ÖKL. Skön stämning i partiet och Messi kommer i fågel två ggr under dagen men fåglarna är lätta och omedgörlig så vår skytt får inga skjuttillfällen.
Aj, aj, aj nu börjar hoppet blekna något.
Men så i söndags (6/10), start i ÖKL, en solig och krispig höstdag och så underbart härliga deltagare i partiet. Alla följde Messis båda släpp med spänning. Han får två fågelarbeten i första släpp men tyvärr inte skjutbara tillfällen. I andra släpp går han ut, drar an i ett stramt stånd. Den här gången är fåglarna lugn, skottet sitter, fågel i backen som apporteras klanderfritt. 1-pris i ÖKL med Vp. Där satt den Messi.

Hela upplevelsen blev som en välregisserad film. Värme och glädje strömmar genom min kropp, jubel utbryter i partiet och jag känner hur tårarna kommer, SÅ STORT vårt första jaktchampionat och du är så värd det Messi.  

Kjell Bygdeståhl

­