tisdag, 24 september 2019 09:05

Claes med Astrid tar hem Segrarklassen

Claes Lindquist med Ripfinnarens ZM Astrid Claes Lindquist med Ripfinnarens ZM Astrid

SISK´s huvudprov genomfördes 2019 på Gotland tillsammans med Mellansvenska Fågelhundsklubben 19-21 september. Claes Lindquist med Ripfinnarens ZM Astrid vann SISK´s segrarklass.

Här följer vinnarens egna ord om helgen. Stort grattis Claes och Astrid.

Provet på Gotland gick av stapeln på fantastiskt fina marker med många kullar av rapphöns. Torsdagens segrarklass vanns av Janås Jet efter ett makalöst första släpp med fantastisk fart, stil och reviering som avslutades med ett klockrent fågelarbete i sista sekund. Grattis Camilla Paradis till 1 SKL med Cert.

Själv var jag inte lika nöjd med torsdagen. Jakt måndag och onsdag samt en lång bilresa och därtill en båtfärd kanske inte var bästa uppladdningen. Vilodagen på fredag var nog klokt beslut. Första släpp på lördagen gick jättebra med fin domarkritik. Andra släpp mot ledaren Fugledes Tiro gick också bra och i sista stund hittar Astrid fågel och får till ett godkänt fågelarbete, fälld fågel och apport vilket gav 1 SKL med Cert

Finalsläpp om Cacit mot Pointer Riddarsporrens Rietje som Astrid också lyckades knipa. Vi har nu 2 Cacit på fält - vilken känsla.
Tack SISK o MFK för fantastiskt genomfört jaktprov
Claes

­